O meni

Žiga Hladnik dr. med., spec. družinske medicine, hipnoterapevt, terapevt kognitivno vedenjske terapije v usposabljanju

Na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani sem diplomiral leta 2008. Po končanem pripravništvu sem leta 2009 pričel s specializacijo iz Družinske medicine, ki sem jo zaključil in postal specialist leta 2013. Dve leti sem delal v ZD Bled, od leta 2011 pa v ZZ Zdravje, kjer imam koncesijsko ambulanto družinske medicine.
S hipnoterapijo se ukvarjam od leta 2009. Od takrat se stalno izobražujem in sem pridobil naziv hipnoterapevta v okviru Društva za medicinsko hipnozo slovenije (DMHS). Od leta 2013 sem tudi v praktikumu II usposabljanja za terapevta kognitivno vedenjske terapije.
Pri svojem delu družinskega zdravnika sem se pogosto srečeval z bolniki z različnimi težavami, ki so opravili veliko tako slikovnih kot laboratorijskih preiskav, ki niso pokazale znakov bolezni. Nisem jim znal pomagati in pogosto so postali s svojimi nerešenimi težavami stalni obiskovalci ambulante. Počasi sem se pričel zavedati slabosti biomedicinske obravnave, ki ločuje fizično telo in duševnost. Vedno bolj sem začel čutiti formalno omejitev zaradi česar si za bolnika zdravniki ne moremo vzeti časa in hibe medicine, ki se ukvarja samo s telesom. Zavedati sem se začel, da se moram usmeriti k vzpostavljanju celostnega zdravja sočloveka in se ne ukvarjati s telesno boleznijo kot edino komponento zdravja.